Zdravju prijazno novoletno darilo

Zdravju prijazno novoletno darilo

  • 23.11.2015
  • Približuje se zaključek leta in z njim novoletna druženja, praznovanja in obdarovanja. Zagotovo tudi vi že razmišljate o všečnih, izvirnih in uporabnih novoletnih darilih za zaposlene, poslovne partnerje in prijatelje.
V najbolj aktivnih letih življenja največ časa preživimo za računalnikom in si ob kopici obveznosti, ki jih imamo poleg službe, le stežka vzamemo čas za redno telesno aktivnost, ustrezno prehrano in ne poskrbimo za sprostitev. Dnevi, tedni, meseci in leta sedenja, nekakovostne prehrane in stres na človeku, ki je sicer ustvarjen za gibanje, prepogosto pustijo negativne posledice. 
 
Ena izmed največkrat izrečenih obljub ob koncu leta je, da bomo v naslednjem več pozornosti namenili športnim aktivnostim, uravnoteženi prehrani in predvsem več časa posvetili samemu sebi. A ker nas življenje vedno sooči s kruto realnostjo, smo se na Športni uniji Slovenije odločili, da vam pomagamo izpolniti vse zgoraj navedene obljube. 
 
Vaje na delovnem mestu ...
S skrbno izbranimi vajami na delovnem mestu boste razgibali celo telo. Pomembno je, da vaje izvajate pravilno in počasi, se osredotočite na njihovo izvedbo in se v tistih nekaj minutah posvetite le vadbi. Pregledovanje elektronske pošte, odgovarjanje na telefonske klice in brskanje po spletu motijo zbranost in osredotočenost, zato jih poskušajte za nekaj minut odmisliti.
 
Orodja za zdravje na delovnem mestu ...
S knjižico Moj dnevnik zdravja boste ocenili svoje splošno zdravstveno stanje, pridobili informacije o prehranjevalnih navadah ter se seznanili z osnovami ogrevanja, vzdržljivosti, moči, gibljivosti. Nekaj strani je namenjenih tudi duševnemu zdravju ter navodilom za izpolnjevanje Zbirnika meritev s katerim lahko enostavno in transparentno spremljate svoj napredek. Pripomočka, ki zagotovo najbolj motivacijsko vplivata na posameznika pa sta plakat in koledar z vajami na delovnem mestu. Plakat lahko obesite v pisarni ali skupnih prostorih, kjer sami ali v družbi izvajate vaje, namizni koledar pa vas bo dnevno opominjal na izvajanje vaj in hkrati služil  kot beležka za zapisovanje dnevnih obveznosti. 
 
Ker si želimo, da je zdravje vaših zaposlenih, prijateljev in poslovnih partnerjev ne le naša, ampak tudi vaša skrb, bomo veseli, če bo vadba na delovnem mestu postala del vašega vsakdanjikaVlaganje v zdravje je enostavna in dolgoročna naložba, od katere nimajo koristi le zaposleni ali podjetje, temveč celotna družba in okolje v katerem posameznik živi, dela in ustvarja.
 
Pripomočki so na voljo za nakup v spletni trgovini Sportna-unija.si.
 
“Povežite se v gibanju in skupaj z nami postanite del projekta Zdravju prijazno podjetje.”