Ponosni prejemnik certifikata zdravju prijazno podjetje

Ponosni prejemnik certifikata zdravju prijazno podjetje

  • 22.12.2015
  • Certifikat Zdravju prijazno podjetje smo Domu starejših občanov Črnomelj podelili še na prijetni slovesnosti v njihovem domačem okolju. Dogodek, ki so se ga udeležili predstavniki sosednjih občin, predstavniki osnovnih šol in predstavniki podjetij iz širše okolice, so gostitelji obogatili s predstavitvijo projekta in raznovrstnimi nastopi mladih domačih glasbenikov.
Projekt sta izvedla in na slovesnosti podrobno predstavila Bojan Lozar in Jovanka Vrlinič iz Športnega društva Črnomelj, ki sta bila tudi koordinatorja predavanj, motivatorja za izvedbo vseh ukrepov in najtesnejša sodelavca promotorjev projekta znotraj Doma starejših občanov. Za strokovne vsebine programa sta k sodelovanju povabila Nado Milač, ki je izvedla delavnice in predavanja o uravnoteženi prehrani, Jernejo Munc, ki je poskrbela za vsebine o zdravem življenjskem slogu ter Matica Munca, ki je zaposlene seznanil s tehnikami in znanji o premagovanju stresa in usklajevanju poslovnega in zasebnega življenja. Dekleta s Športne unije Slovenije smo za udeležence dogodka pripravila praktično predstavitev vadbe na delovnem mestu, ki je navdušila zbrane in jih spodbudila, da začno o skrbi za zdravje na delovnem mestu razmišljati tudi sami.
 
Dogodek se je zaključil s podelitvijo certifikata, ki ga je direktorica doma, Valerija Lekič Poljšak, prejela iz rok predsednice ŠUS, Leni Fafangel, ter kratkim povzetkom poteka projekta, ki ga je zbranim predstavila namestnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe, Alenka Vipavec Mahmutovič. Organizatorji so nas ob koncu pogostili še z odličnimi belokranjskimi jedmi, ki so popestrile večer in kramljanje med zbranimi udeleženci.
 
Ker verjamemo v zdravje in uspešne zgodbe, smo prepričani, da bo zdrava vadba na delovnem mestu postala stalnica zaposlenih v Domu starejših občanov v Črnomlju, certifikat Zdravju prijazno podjetje pa v prihodnjem letu podeljen številnim slovenskim podjetjem.