Testiranje zaposlenih PZS

Testiranje zaposlenih PZS

  • 30.08.2017
  • V okviru izdelave programa Zdravju prijazna organizacija za Planinsko zvezo Slovenije smo v torek, 29.8. izvedli testiranje zaposlenih.

Testiranje telesne pripravljenosti smo izvedli s pomočjo najsodobnejših testiranj na mednarodni ravni, European Fitness Badge. Gre za baterijo testov, ki predstavljajo novost na mednarodnem področju, razvili pa so jo vrhunski evropski strokovnjaki z namenom, da je testiranje dosegljivo širokemu krogu uporabnikov po vsej Evropi.

Prednost omenjenega testiranja je namreč možnost izvedbe z minimalnim številom in lahko prenosljivimi pripomočki. Vaje v okviru testiranja so primerne za različne nivoje telesne pripravljenosti, tako da so primerne za vsakogar, tudi za starejše in manj aktivne ljudi. 

Rezultati testiranja nam pokažejo stopnjo splošne telesne pripravljenosti posameznika. Na podlagi pridobljenih rezultatov bomo podali predlog načrta ukrepov za izboljšanje zdravstvenega stanja in počutja zaposlenih.

Sicer pa so se zaposleni na Planinski zvezi Slovenije na testiranju odrezali zelo dobro. Po zaključku smo zanje pripravili še druženje na igriščih za mivko, kjer so se lahko preizkusili v tenisu in odbojki na mivki. 

 

EFB testiranje, ŠHI, 29.8.2017