ZPO se predstavi udeležencem projekta Aktivna podjetja

ZPO se predstavi udeležencem projekta Aktivna podjetja

  • 19.02.2018
  • Pretekli konec tedna se je v Slovenj Gradcu odvijalo prvo srečanje sodelujočih na evropskem projektu Aktivna podjetja. S predstavitvijo programa Zdravju prijazna organizacija je bila na dogodku prisotna tudi naša ekipa. Primer realizacije programa v praksi je predstavila Polona Štajnar.

Namen projekta Aktivna podjetja je oblikovati celovit pristop za reševanje vprašanja zdravja in gibalne dejavnosti v delovnem okolju. Projekt temelji na praktičnem pristopu.

Osrednji moto programa je »iz prakse za prakso«. To pomeni, da bo cilj na osnovi analitičnega pregleda trenutnega stanja, izkušenj, znanja in praks, pripraviti program, ga preizkusiti v praksi ter na ta način analizirali učinkovitost danih rešitev. Združitev praktičnega pristopa in ključnih teoretičnih poudarkov bo ponudila nove ugotovitve in znanja ter predvsem nove, učinkovitejše rešitve.

Izvajanje projekta poteka pod vodstvom Slovenije, v njem pa sodelujejo še štiri evropske države, in sicer Italija, Poljska, Anglija in Turčija. Projekt, ki se bo izvajal v podjetjih, ima visoko dodano vrednost, saj bodo rešitve, preizkušene v različnih okoljih, zagotavljale možnost prilagoditve individualnim potrebam posameznih okolij širom Evropske unije.

Promocija projekta na evropski ravni prinaša prepoznavnost in reference. Pilotsko izvajanje programov zdravega načina življenja in gibalnih aktivnosti v podjetjih v okviru projekta pomeni možnost strokovnega in celostnega uvajanja in izvajanja promocije zdravja v podjetje.

V projekt bo vključen tudi program Zdravju prijazna organizacija. Primer uspešne izvedbe programa v podjetju, in sicer v Planinski zvezi Slovenije je predstavila sodelavka na programu Polona Štajnar. V svojo predstavitev je tako kot se za program promocije zdravja na delovnem mestu tudi spodobi vključila krajši, aktiven odmor.