Podelili certifikat Zdravju prijazna organizacija Planinski zvezi Slovenije

Podelili certifikat Zdravju prijazna organizacija Planinski zvezi Slovenije

  • 27.02.2018
  • Športna unija Slovenije je v torek, 27.2. 2018 ob slovesni otvoritvi novih poslovnih prostorov Planinske zveze Slovenije (PZS) podelila predsedniku Bojanu Rotovniku poseben certifikat Zdravju prijazna organizacija.

Program promocije zdravja zaposlenih smo oblikovali skupaj z zaposlenimi Planinske zveze Slovenije. Izražena želja zaposlenih je bila po izboljšanem delovnem okolju in več gibanja na delovnem mestu. Zaposleni imajo sedaj v novih poslovnih prostorih na voljo posebne, ergonomsko oblikovane sedeče - stoječe mize, prostor za druženje in izvedbo aktivnih odmorov, ter celo ripstol in manjšo steno za plezanje.

Namestitev opreme je potekala v skladu s programom Zdravju prijazne organizacije (ZPO) in ker se je PZS izkazala pri izpolnjevanju vseh zahtev, so njeni predstavniki na današnjem dogodku prejeli posebno nagrado ZPO, ki jim jo je izročil predsednik Športne unije Slovenije, Dejan Crnek:

»Planinska zveza Slovenije je častivredna organizacija, 125 let pa je doživela tudi zato, ker v svojih vsebinah mladostno razmišlja. Program Zdravju prijazna organizacija je novejši program, ki ga je njihova organizacija povzela, ker se zaveda, da tudi takrat, ko nisi v gorah, moraš narediti nekaj za to, da boš nekoč spet prišel v gore. In zaradi takih programov je to zame mladostna organizacija, ki bo še dolga leta delovala v prid Slovencem in naši telesni kulturi,« je ob podelitvi nagrade povedal Dejan Crnek.

Podelitev certifikata PZS