Certifikat ZPO tokrat objavljen v tiskani izdaji Dnevnika

Certifikat ZPO tokrat objavljen v tiskani izdaji Dnevnika

  • 20.03.2018
  • Certifikat Zdravju prijazna organizacija je svetovalno-revizijski postopek, ki temelji na družbeno odgovornem načelu sodelovanja z zaposlenimi, s poudarkom na zdravi vadbi, uravnoteženi prehrani in stabilnem duševnem zdravju.

Zdravi zaposleni so učinkovitejši

Absentizem med zaposlenimi v organizacijah je postal vse bolj pereč problem, vodstva organizacij pa zaradi pomanjkanja merljivih podatkov ne morejo ugotavljati, kako učinkovito je vlaganje v promocijo zdravja na delovnem mestu. Program Zdravju prijazna organizacija temelji na celoviti obravnavi posameznika v organizaciji, ter je usmerjen v ohranjanje in krepitev zdravja oziroma v zdrav življenjski slog zaposlenih. Vključuje telesno pripravljenost, zdravo prehranjevanje in preprečevanje stresa. »Cilj programa je, da poiščemo optimalno  povezavo med zdravim življenjskim slogom in učinkovitostjo zaposlenih«. Postopek pridobivanja certifikata Zdravju prijazna organizacija obsega 7 korakov, preko katerih organizacijam in vodstvu zagotovimo kakovostno orodje za vzpostavljanje zdravega delovnega okolja.

Zaposleni Planinske zveze Slovenije so skupaj z vodstvom aktivno sodelovali v vseh postopkih planiranja in izvedbe programa z namenom boljšega počitja v novih poslovnih prostorih.  
Več o postopkih si lahko preberete v objavljenem članku časnika Dnevnik oz. na spletni strani - članek