Poletni zajtrk na poletni solsticij

Poletni zajtrk na poletni solsticij

  • 21.06.2018
  • Organizacije, ki spodbujajo dobro počutje, pozitivno vzdušje, varnost in sodelovanje zaposlenih, bodo postale na trgu vse bolj iskane in konkurenčne. Pogoj za zdravo organizacijo je okolje, ki nudi zaposlenim tako telesno kot duševno stabilnost.

Naloga organizacije in vodstva je ustvariti kulturo, ki omogoča zaposlenim, da opravljajo svoje delo po najboljših močeh. Vse več podjetij se zaveda pomena zdravih in zadovoljnih zaposlenih, saj so le v takšnem stanju učinkoviti pri svojem delu in v zasebnem življenju, pri čemer je notranja motivacija zaposlenih prvi pogoj za uspešen rezultat.

Organizacije, ki spodbujajo dobro počutje, pozitivno vzdušje, varnost in sodelovanje zaposlenih, bodo postale na trgu vse bolj iskane in konkurenčne. Pogoj za zdravo organizacijo je okolje, ki nudi zaposlenim tako telesno kot duševno stabilnost. Statistično je dokazano, da organizacije, ki nudijo celosten program zdravja zaposlenih, beležijo bistveno manjši odstotek bolniških odsotnosti, kar za organizacijo posledično pomeni velik finančni prihranek.

V mesecu juniju, ravno na poletni solsticij, ko je čas za nove začetke, smo v okviru Športne unije Slovenije pripravili pester program za zaposlene v organizaciji, kjer je aktivna udeležba zaposlenih pokazala visoko stopnjo ozaveščenosti v skrbi za osebno zdravje.

Po uvodnem govoru direktorja organizacije smo dogodek nadaljevali s predstavitvijo programa Zdravju prijazna organizacija in pomena celostnega programa zdravja zaposlenih. Ker so bolečine kostno-mišičnega sistema glavni razlog bolniških odsotnosti v Sloveniji, smo z enostavnimi vajami za pravilno držo opozorili udeležence dogodka, da se zavedajo posledic dolgotrajnega sedenja.

Udeleženci so po udeležbi na kratkih predavanjih lahko opravili tudi antropometrične meritve in preizkusili učinke masaže na stolu, organizatorji pa so poskrbeli za odlično hrano in osvežilno pijačo.

Zdrav zajtrk na poletni solsticij