Poslovni dogodek Aktivna podjetja v Slovenj Gradcu

Poslovni dogodek Aktivna podjetja v Slovenj Gradcu

  • 18.10.2018
  • V okviru evropskega projekta Active Businesses je bil organiziran poslovni dogodek naslovom AKTIVNA PODJETJA, program preventivnih dejavnosti za izboljšanje zdravja in delovne sposobnosti zaposlenih s pomočjo športno rekreativnih gibalnih aktivnosti. Na dogodek so bili vabljeni predstavniki podjetij koroške regije.

V okviru evropskega projekta Active Bussineses je Zavod Apga organiziral poslovni dogodek naslovom AKTIVNA PODJETJA, program preventivnih dejavnosti za izboljšanje zdravja in delovne sposobnosti zaposlenih s pomočjo športno rekreativnih gibalnih aktivnosti. Na dogodek so bili vabljeni predstavniki podjetij koroške regije.

Vsebina projekta se nanaša na oblikovanje referenčnega modela programov promocije zdravja, ki temeljijo na gibalni dejavnosti in zdravem življenjskem slogu, primernem za različne potrebe podjetij v različnih okoljih. Vključene organizacije bodo del referenčnega modela promocije zdravja in gibalnih aktivnosti na Evropski ravni.

Na dogodku je Viktor Sušec iz Zavoda Apga, udeležencem predstavil celovit projekt Aktivna podjetja. Pomen gibanja za zdravje posameznika je prikazala dr. Maja Pajek iz Fakultete za šport. Predstavnica Športne unije Slovenije Polona Štajnar je predstavila program in korake do certifikata Zdravju prijazna organizacija. Sledila je predstavnica Gorenja, gospa Saša Javornik s programom ukrepov promocije zdravja, ki ga izvajajo v podjetju.