Dan slovenskega športa 2021

Dan slovenskega športa 2021

  • 01.09.2021
  • Dan slovenskega športa praznujemo 23. septembra. Glavni namen praznika je spodbuda k športnemu udejstvovanju vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, zato nam je izrednega pomena dejstvo, da bi ga praznovale vse skupine naše družbe.

Pobudniki in zagovorniki praznika in rednega športnega udejstvovanja si želimo, da bi bil dan slovenskega športa tisti dan v letu, ki bi ga sleherni državljan in državljanka obeležila z lastno telesno dejavnostjo. Zato vabimo tako športna društva, organizacije, podjetja kot slehernega posameznika, da na svoj način in po svojih zmožnostih obeleži ta poseben dan. 

Kako lahko sodelujemo prav vsi? Tako da dan preživimo športno, smo teleseno aktivni, obiščimo športna društva in klube, se odpravimo se v naravo,...

Na Športni uniji Slovenije bomo praznik obeležili s sodelovanjem na mednarodnem projektu Evropski šolski športni dan, ki bo potekal prav v četrtek, 23. ter v petek, 24. septembra. Vse osnovne in srednje šole vabimo k sodelovanju. 

Evropski šolski športni dan predstavlja mrežo šolskih športnih dnevov, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. Več o projektu najdete TUKAJ

Sicer pa se izvajalci in ponudniki športnih aktivnosti lahko registrirate na spletni strani https://danslovenskegasporta.si/kako-sodelujem/ in svoje aktivnosti vpišete v skupni koledar dogodkov, kjer bodo zbrani:

  • brezplačne vodene športne vadbe,
  • promocijske športno rekreativni dogodke,
  • virtualne športne izzive,
  • druge aktivnosti, s katerimi bi spodbudili ljudi k športni dejavnosti.

Na voljo so vam grafike, ki jih lahko uporabite za svoje dogodke. Dostop do grafik.  

Dan slovenskega športa naj bo čas za šport!