PROGRAM ZMAJŠEVANJA STRESA

PROGRAM ZMAJŠEVANJA STRESA

  • 14.05.2014
  • Vabimo vas na tečaj sproščanja, ki bo v Ljubljani in Mariboru potekal pod vodstvom dipl. psih. in strokovne sodelavke Športne unije Slovenije, Tine Jeromen.
Osnovni cilj tečaja je naučiti se, kako zmanjšati negativne učinke stresa tako, da se naučimo umiriti misli in sprostiti telo. Ob tem se boste spoznati z nekaj preprostimi oblikami sproščanja kot so npr. dihalne vaje in z bolj celostno vadbo sproščanja, avtogenim treningom. 
 
Kaj je sproščanje? 
Z vajami za sproščanje se naučimo umiriti telo in um. Kadar smo sproščeni delujemo bolj pozitivno, se hitreje in bolj učinkovito odzivamo na stres in težave, lažje se zberemo in bolj premišljeno komuniciramo. 
 
Zgradba tečaja 
Teoretični del: kako napetost učinkuje na telo in misli, kako deluje stres na človeka, kaj je to sproščanje, kako ga izvajati. 
Praktični del: osnove avtogenega treninga (AT), koncentracija, pozornost, predstavljanje in njihova uporabnost v vsakodnevnih situacijah. 
 
Obseg: enkrat tedensko po 1 uro in pol oz. 10 šolskih ur (5 tednov) 
Kaj potrebujete? Udobno oblačilo, saj vadba poteka večinoma sede ali leže.
 
Kdaj in kje?
Ljubljana: ponedeljek od 8.30 do 10.00 ali sreda od 17.30 do 19.00; Parmova 14, Ljubljana
Maribor: četrtek 16.30 – 18.00, Kočevarjeva 7, Maribor
 
Prijave: 040 567 242, tina.jeromen@gmail.com (najkasneje dan pred začetkom tečaja) 
Cena: 35 EUR za odrasle, 30 EUR za študente in člane ŠUS. 
 
Tečaj vodi diplomirana psihologinja z večletno prakso na področju psihologije športa in dela z majhnimi ter velikimi skupinami ter strokovna sodelavka Športne unije Slovenije, Tina Jeromen.