Aktivni odmor tudi, ko (če) delamo od doma

Aktivni odmor tudi, ko (če) delamo od doma

  • 19.03.2020
  • Priporočilom NIJZ in ostalih organizacij o telesni dejavnosti v času širjenja koronavirusa se pridružujemo tudi na Športni uniji Slovenije. V ta namen objavljamo sklop vaj za aktivni odmor na delovnem mestu.

Redna telesna dejavnost je eden najpomembnejših dejavnikov za ohranjanje zdravja in preprečevanja bolezni. Na Športni uniji Slovenije smo v sklopu programa Zdravju prijazna organizacija pripravili video posnetke preventivnih vaj, ki vam bodo v pomoč pri izvedbi aktivnega odmora na delovnem mestu. Z njimi želimo razbiti monotonost enostranskega dela, pa naj gre za dolgotrajno sedenje, dolgotrajno stanje ali pa dolgotrajno ponavljanje enakega giba.

Vaje, ki smo jih pripravili, lahko izvedete v različnih položajih (stoje, sede, med hojo) in v različnih okoljih (v pisarni, v proizvodnji, na prostem,…).

Vaje so združene v deset posameznih, enominutnih sklopov in skupni, deset minutni video posnetek, ki združuje vseh deset. V posameznem sklopu je več različnih vaj, ki so razdeljene po delih telesa, kateremu je vaja namenjena. Ni potrebno, da vedno, ko se lotite aktivnega odmora, opravite vse sklope vaj in vse vaje znotraj posameznega sklopa. Izberite tiste sklope vaj, ki jih potrebujete za razbremenitev obremenjenega dela telesa.

Video posnetek primera sklopa vaj si lahko ogledate na strani: Vaje na delovnem mestu.

Ko se časi normalizirajo, se zopet vidimo v živo, kjer s pomočjo fizioterapevta poskrbimo za izvedbo aktivnih odmorov v vaši organizaciji.

Ostanimo zdravi!