Projekt European Mile z delavnicami nordijske hoje je zaključen

Projekt European Mile z delavnicami nordijske hoje je zaključen

  • 11.06.2021
  • V sklopu projekta European Mile smo v mesecu maju in juniju opravili serijo petih delavnic nordijske hoje. Delavnice je vodila Polona Štajnar, strokovna sodelavka Športne unije Slovenije.

Delavnice so potekale v Ljubljani (2x), Škofji Loki, Medvodah in Kranju.

Po uvodni predstavitvi smo tečajnikom razdelili palice pravih dolžin. Ob tem se nudi pomoč pri zapenjanju paščkov, saj se večina udeležencev s palicami za nordijsko hojo srečujejo prvič. Po predstavitvi je sledil odhod na vadbeno površino (ravninski travnik v bližini z manjšo vzpetino).

Praktični del delavnice pričnemo z izvedbo dinamičnih razteznih gimnastičnih vaj, s katerimi vplivamo na vse glavne mišične skupine in sklepe.
Oblika dela se sproti prilagaja glede na potrebe, od frontalnega dela, do skupinskega in dela v krogu. V kolikor je kateri od udeležencev imel začetne težave s koordinacijo, je bilo potrebno tudi individualno delo. Osrednji del delavnice poteka z razlago dvotaktnega diagonalnega koraka (DDK). Ko tečajniki osvojijo osnovni DDK korak in nimajo več težav s koordinacijo rok in nog, pričnemo z učenjem dvokoraka s soročnim odrivom.
Ob koncu sledi še spoznavanje s tro in štirikorakom s soročnim odrivom. Delavnico zaključimo z vajami za razteg.

European Mile - delavnice nordijske hoje